LITTLE RED SCHOOL HOUSE PRESCHOOL PLAYGROUND

Client: Kelly Esch, Little Red School House
Location: Snowmass Village 
Project Status: Partial Construction Completed Fall 2014

Located in the Town of Snowmass Village, Colorado, The Little Red School House approached Connect One Design to assist with a new playground master plan that would provide a variety of play types for toddlers through five year olds. A parent and teacher survey was distributed, and the information was used in the grant writing process as well as the development of the master plan. 25% of the design fees were donated in kind to Little Red School House.

Design Elements

· Toddler Play Area
· New Fence
· Point of Entry
· Pathways
· Picnic and Activity Areas
· Sand and Water Wall
· Natural Play Features
· Planting
· Sensory Paths
· Bird and Butterfly Island
· Recycled Materials Playhouse
· Shade Structures
· Viewing Overlooks
· Drainage Streams
· Tree Groves
· Traditional Play Features
· Bike Accessibility and Storage

Services

· Parent-Teacher Surveys Through Survey Monkey
· Master Plan

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com