THE COTTAGE PRESCHOOL PLAYGROUND

Client: The Cottage Preschool
Location: Aspen, Colorado
Project Status: Construction Completed Fall 2014

Located within the Aspen School District and next to the Aspen High School, Connect One Design provided the Cottage Preschool with a Master Plan for two new playgrounds that focused on types of play, universal accessibility, teacher overview and a diversity of natural experiences for children 5 years in age and younger. The design process was iterative and involved surveys and input from parents, teachers and the school district. The resulting design documents were used for a variety of grant applications.

Design Elements

· New Entry
· Picnic and Activities Area
· Bike Loop
· Tree House
· Bird and Bug Island
· Natural Play Features
· Playhouse with Recycled Materials
· Sand/Water Play
· Bicycle Storage
· Art and Music Panels
· Traditional Play Features
· Shade Structures
· Veggie Beds

Services

· Teacher Surveys
· Interactive Design Sessions with Children
· Produce Master Plan
· Master Plan Budget

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com