WEST HALLAM II

Client: Private Residential 
Location:  Aspen West End
Project Status: Design Study Complete

The courtyard was the focal element of this new residence in the west end of Aspen. Design principals that shaped the exterior spaces included; the screening of neighboring properties, focal views of Ajax Mountain, the creation of intimate and well shaded gathering spaces and stormwater capture.

The courtyard was seen from a generous upper deck and roof garden over a caretaker unit connected by a retractable bridge and was to be seen as a lure and destination.

 

 

Design Elements

· Water Feature Light Well
· Custom In-ground Spa
· TV Nook with Beds
· Chairs That Morphed into a Fence
· Trellis Structures with Swing Chairs
· Extensive Vegetated Roof

Services

· Conceptual and Schematic Design

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com